Om te bezichtigen

Profiteer van een halte op uw route om onze vele kastelen, tuinen, kerken, abdijen, musea, stadscentra en andere rijkdommen van de Val de Loire te bezoeken. Een aantal van deze bezienswaardigheden verbindt zich ertoe fietsers goed te onthalen door fietsenstallingen, drinkwater en toiletten, en fietsdocumentatie te bieden.

Lijst met aanbiedingen

Zien op de kaart

246 element(en)

Les Rives de Beaugency

Beaugency - 45190

Les rives de Beaugency

Dit natuurgebied, beschermd door het 'Conservatoire d'espaces naturels' van de regio Centre, biedt een aaneenschakeling van kleuren, geuren, vormen, geluiden en sferen, van de weides, stukken bos en ruige verlaten stukken tot aan de oevers van de Loire...

Arboretum des Prés des Culands - Conservatoire National d'Ilex

Meung-sur-loire - 45130

Arboretum_des_pres_des_culands _03

Arboretum des Prés des Culands, Conservatoire National d'Ilex. De hulst heeft zich in dit aantrekkelijke gehucht gevestigd, dat vermaard is om zijn architecturale erfgoed.

 • Parcs et Jardins en région Centre
 • Jardin remarquable

Chinon en calèche - Horse and carriage tours of Chinon

Chinon - 37500

les attelages de Villandry-Chinon

Come and explore Chinon old town in a horse and carriage!

La Gloriette - Tours Métropole Val de Loire

Tours - 37200

parc-la_gloriette01

Vanaf 6 €

Op zo'n veertig hectare kan men in deze 'groene long' activiteiten in de buitenlucht beoefenen (vliegeren, fietsen, spelletjes...) en de natuur ontdekken. De experimentele en pedagogische moestuin vertelt de geschiedenis van de relatie tussen mens en planten.

Potager en carrés à la française

Azay-le-rideau - 37190

Potager en carre azay le rideau

Vanaf 8 €

Kitchen garden tour, workshops, courses (learn about the “French-style square foot gardening” method). Square Foot Gardening School, gardening method designed by Anne-Marie Nageleisen.

Parcours "Tourisme et Handicap" - Saint-Etienne et Saint-Mexme

Chinon - 37500

Parcours TH Saint Etienne

Met een folder kunnen personen met een motorische, auditieve of geestelijke handicap geheel autonoom het rijke erfgoed ontdekken van de wijk Saint-Étienne, waar in de middeleeuwen de ambachtslieden gevestigd waren…

 • Tourisme&Handicap
 • Auditieve handicap
 • Geestelijke handicap

La Tuilerie - Centre d’interprétation de l’architecture et du patrimoine

La guerche-sur-l'aubois - 18150

CIAP La Tuilerie

Situé au bord du canal de Berry, le Centre d'Interprétation de l'Architecture et du Patrimoine (CIAP) La Tuilerie est un espace dédié à la mise en valeur du patrimoine architectural et paysager du Pays Loire Val d’Aubois, labellisé Pays d’art et d’histoire depuis 2010.

DID I MISS SOMETHING ? - JEPPE HEIN - ESTUAIRE

Coueron - 44220

/init_offres/862000362_1.jpg

Estuaire Nantes<>Saint-Nazaire – countryside, site specific art and the river. A permanent open-air collection of 29 original artworks

Château de Villesavin

Tour-en-sologne - 41250

(1)chateau-de-villesavin-tour-en-sologne©V-de-Sparre

Vanaf 6 €

Dit privékasteel is in 1537 gebouwd door Jean le Breton, minister van financiën onder koning Frans I en belast met het toezicht op de bouw van het kasteel van Chambord. U ontdekt hier ook een geschilderde kapel, duiventil, museum over het huwelijk en een collectie voertuigen met paar (...)

 • Accueil vélo
 • La Loire à Vélo

Château de Meung-sur-Loire

Meung-sur-loire - 45130

Meung extérieur 1

Het Château de Meung, meer dan vier eeuwen lang de residentie van de bisschoppen van Orléans, is een imposant gebouw uit de 13 eeuw, dat veranderingen onderging in de 18 eeuw en ons laat kennismaken met belangrijke elementen van de oorspronkelijke architectuur: wenteltrap, salons en (...)

 • Accueil vélo
 • Parcs et Jardins en région Centre
 • La Loire à Vélo
 • Qualité Tourisme