Kaart van La loire à vélo

La Loire à Vélo is een toeristische fietsroute van 800 km lang die Cuffy (bij Nevers) verbindt met St Brévin-les-Pins (Loire-Atlantique).

Balade à vélo entre Rilly et Chaumont-sur-Loire Balade à vélo entre Rilly et Chaumont-sur-Loire © J. Damase

Ga naar onze interactieve kaart en geef La Loire à Vélo weer.

Via deze route komt men door twee grote beroemde regio’s en zes departementen; ofwel een groot scala aan landschappen en bezienswaardigheden om te ontdekken en streekproducten om te proeven.

Deze lange route biedt onuitputtelijke mogelijkheden voor fietstochten en –vakanties. 

Voor een kort tochtje, een trektocht of een vakantie, La Loire à Vélo is gemaakt voor u!

Fietspaden worden afgewisseld met kleine weggetjes met weinig autoverkeer, waar je zonder stress dicht in de buurt komt van de bezienswaardigheden van de Loirevallei.

U fietst met de stroom mee richting oceaan of gaat stroomopwaarts naar waar de Loire begint? Alles is mogelijk, de route is bewegwijzerd in beide richtingen, volg gewoon de pijlen!

Een kort tochtje

Rustig toeren over La Loire à Vélo

Promenade vélo en famille à Saint-Dyé sur les bords de Loire Promenade vélo en famille à Saint-Dyé sur les bords de Loire © E. Mangeat

“La Loire à Vélo” biedt u de mogelijkheid met het hele gezin in alle rust te fietsen over beveiligde routes.

Er zijn korte routes uitgestippeld die gemakkelijk vol te houden zijn voor kleine kinderen. Geniet van een moment met het hele gezin om frisse lucht in te ademen en schitterende landschappen te zien in een nog ongerepte natuurlijke omgeving.

Een trektocht

Trektocht over de La Loire à Vélo

Port de plaisance de Briare Port de plaisance de Briare © J. Damase

Hier vindt u etappe-ideeën over de hele route van La Loire à Vélo, per traject gepresenteerd.

Afhankelijk van uw conditie, de moeilijkheidsgraad en uw belangstelling kunt u uitkiezen welk(e) traject(en) u fietsen wilt. Langeafstandsfietsers kunnen langere trektochten organiseren om meerdere porties van de route te ontdekken en langs de Loire en de kastelen naar de Atlantische Oceaan te fietsen

Een vakantie

Vakantie op La Loire à Vélo, voor een weekendje of langer…

Bouchemaine Bouchemaine © J.D Billaud / Nautilus

Een momentje rust om samen van te genieten.

Beleef een heerlijke fietsvakantie op uw eigen tempo, langs de Loire, en bezoek één van de vele bezienswaardigheden in de buurt van de koninklijke rivier (kastelen, tuinen…). Met deze trajecten, allemaal redelijke afstanden van zo’n 25 tot 50 km, kunt u alle rijkdommen van de Val de Loire op een andere manier ontdekken.