Ontdek onze dorpjes, op de fiets

Ontdek onze dorpjes, op de fiets

Gepubliceerd op 22/12/2017

Ontdek onze dorpjes, op de fiets

De Loire à Vélo fietsroute brengt u langs lieftallige dorpjes ...

Saint-Florent-le-Vieil, een Karakteristiek Stadje

De charme van dit dorpje is in een oogopslag te zien! Saint-Florent-le-Vieil verleidt met architectonisch erfgoed als de abdijkerk, waar het praalgraf van Generaal Bonchamps uit de regio Vendee te zien is, en schattige smalle straatjes. En als kers op de taart is er een prachtig panoramisch uitzicht op de Loire vanaf de top van de Mont Glonne. 

 

Turquant, rotsdorp

In Turquant, tussen kalksteen en de Loire, zijn tegenwoordig een groot aantal kunst-handwerkers gevestigd. Dit dorpje, in een typische Loirelandschap op de hellingen rondom Saumur, fluctueert tegenwoordig tussen moderniteit en traditie.  

 

Montsoreau, een van de Mooiste dorpjes in Frankrijk

Ongeveer halverwege de Loire à Vélo fietsroute ligt het dorpje Montsoreau aan de Loire. Steegjes, kalkstenen huizen en landelijke paden … volg ze, en u komt uit bij de Saumur wijngaarden! Ook wordt u verrast met de ontdekking van een 15e eeuws kasteel waar tegenwoordig moderne kunst tentoongesteld wordt.

 

 

Apremont-sur-Allier, de tijd staat stil in een van de Mooiste dorpjes van Frankrijk

Vlak bij het beginpunt van de Loire à Vélo fietsroute ligt dit middeleeuws dorpje in de regio Berry, met z’n hooggelegen kasteel. Een ideale plek om te slenteren en te ontspannen. De vreedzame oevers van de Allier, de huizen met bloembakken vol kleur; neem de tijd voor een picknick of ga lekker lunchen bij een van de restaurants met terras. Het Bloemenpark, met het label « Jardin Remarquable » (Buitengewone tuin), staat vol planten en bomen uit de hele wereld, u reist hier dus een beetje de wereld rond!

 

Candes-Saint-Martin, een betoverend uitzicht

Bij de samenvloeiing van de Loire en de Vienne ligt dit voormalige vissershaventje dat vroeger een belangrijke plek was voor de binnenvaart op de Loire. Ook Candes-Saint-Martin is een van de Mooiste dorpjes van Frankrijk en het heeft een feeëriek kleurenpalet! Het witte kalksteen, het grijze leisteen van de daken, de blauwe lucht en natuurlijk het glinsterende water van de Loire zorgen samen voor een fraai tableau. Het heeft tevens rustige straatjes en de Saint-Martin kapittelkerk. En waarom maakt u niet van de gelegenheid gebruik om een tochtje te maken op de Loire, in een traditionele boot? Stap aan boord van de Belle Adèle of de Amarante voor een becommentarieerde rondvaart!