Fietsroutes in Frankrijk

Heeft u bijna vakantie, bent u toe aan rust en wilt u even ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven? Dan zijn fietsroutes in Frankrijk perfect om tot rust te komen. Zo kunt u genieten van de schoonheid die Frankrijk te bieden heeft!

Waarom fietsen in Frankrijk?

Fietsen in Frankrijk is vooral heerlijk vanwege de prachtige natuur en historische plekken. Er zijn bijvoorbeeld verschillende fietsroutes rondom de vele bergen. Zo kan er gekozen worden voor een uitdagende route met meer hoogteverschil, maar natuurlijk zijn er ook ontspannende fietsroutes in Frankrijk waarbij u kunt fietsen langs het strand  of langs een rivier, of door één van de vele natuurgebieden die Frankrijk rijk is. Zo heeft Frankrijk veel bossen waar u doorheen kunt fietsen en het mogelijk is om te stoppen voor een heerlijke picknick. Daarnaast is er veel van de Franse cultuur te zien tijdens een fietstocht door het Franse landschap. Zo kunt u fietsen langs idyllische Franse dorpjes, waar de Franse cultuur merkbaar aanwezig is en kennisgemaakt kan worden met het dagelijkse leven op het Franse platteland. Fietsroutes in Frankrijk zijn van goede kwaliteit aangezien er in Frankrijk veel wegen speciaal voor fietsers zijn aangelegd. Ook is de bewegwijzering erg goed, waardoor u gemakkelijk uw weg kunt vinden. Wanneer u kiest voor een langere fietsroute of wanneer u graag eens een nachtje weg wilt met de fiets, dan zijn er genoeg mogelijkheden om te overnachten. U kunt altijd wel terecht in een van de hotelletjes, B&B’s en  op campings die u onderweg tegen zal komen.

Landelijke fietsroutes

Er zijn veel fietsroutes in Frankrijk die u tijdens uw vakantie kan fietsen. Zoals bijvoorbeeld La Loire à vélo, een fietsroute in Frankrijk die door het Loire dal gaat. De Loire is met ruim 1.000 kilometer de langste rivier van Frankrijk en deze fietsroute zal u meenemen langs historische plaatsen, jaagpaden en over oude spoorlijnen. Het gebied rondom de Loire staat bekend om zijn geweldige natuur en onderweg kunt u veel verschillende dieren tegenkomen. Daarnaast kent dit gebied een bijzonder rijke geschiedenis, zo liggen er langs de route bijvoorbeeld veel oude kastelen en chateaus die een bezoekje zeker waard zijn.

Zoekt u een leuke en ontspannende fietsvakantie? Bekijk dan zeker de leukste fietsroute in Frankrijk: La Loire à vélo en plan een fietsroute waar de echte liefhebber zeer zeker van zal genieten!