Fietsvakantie Frankrijk

Wilt u graag een actieve vakantie en bent u er aan toe om te genieten van een mooie zonnige zomer in Frankrijk? Dan is een fietsvakantie in Frankrijk iets voor u. Vanwege het heerlijke klimaat is Frankrijk een prima plek om te verblijven en een nog mooiere plek om fietstochten te ondernemen tijdens uw vakantie.

Waarom een fietsvakantie in Frankrijk?

Er zijn veel mogelijkheden voor een fietsvakantie in Frankrijk. Zo kan er voor gekozen worden om door de prachtige natuur die Frankrijk heeft te fietsen of u kunt kiezen voor een uitdagende rit door het heuvellandschap of zelfs door de bergen. Bent u op zoek naar een minder intensieve fietsvakantie? Dan zijn er tal van mogelijkheden om een ontspannende fietsvakantie in Frankrijk te beleven. Er zijn in Frankrijk genoeg vlaktes en valleien waar u ontspannen doorheen kunt fietsen. Grote kans dat u tijdens een fietsvakantie in Frankijk langs verschillende historische plaatsen komt waar u kunt genieten van de lokale cultuur. Drink bijvoorbeeld wat op één van de terrasjes of dineer uitgebreid in een van de lokale restaurantjes. Er is dan ook altijd iets te doen tijdens een fietsvakantie in Frankrijk. Wanneer u onderweg wilt overnachten, dan heeft u de keuze uit de vele hotels en campings die u onderweg tegenkomt. Op die manier kunt u op een ontspannen manier genieten van uw fietsvakantie door Frankrijk. Ook is er een kans dat u tijdens uw fietstocht wilde en bijzondere dieren tegenkomt die u in Nederland niet snel tegen zult komen. Voor dierenliefhebbers zijn de routes door de natuur dan ook zeker de moeite waard!

Fietsvakantie met kinderen

Een fietsvakantie in Frankrijk met kinderen is ook zeer goed mogelijk. Er zijn namelijk genoeg kindvriendelijke routes die ook de nodige voorzieningen voor kinderen hebben. Een van de leukste en bekendste fietsroutes die u met uw kinderen kunt fietsen is La Loire à vélo. Deze fietstocht kunt u in stukjes afleggen en het is dan ook heel leuk om deze route met uw kinderen af te leggen. Ook op deze route komt u langs prachtige dorpjes en landweggetjes. Een fietsvakantie door het Loire dal is echt een aanrader. Er is weinig verkeer langs de route en dat maakt La Loire à vélo erg veilig voor kinderen. Verder is het gebied waar de route doorheen gaat erg vlak, zodat ook uw kinderen gemakkelijk mee kunnen fietsen.

Bent u op zoek naar een leuke en actieve fietsvakantie in Frankijk? Dan is La Loire à vélo zeker een aanrader. Ook met uw kinderen kunt u genieten van deze prachtige route tijdens een fietsvakantie in Frankrijk!