Loiredal

Het Loiredal in Frankrijk

Trekt u er tijdens uw vakantie graag op uit met de fiets? Dan is een fietsvakantie in het Loiredal zeker een aanrader. Het Loiredal in Frankrijk is een prachtig gebied in de omgeving van de ruim 1.000 kilometer lange rivier de Loire. In dit gebied kun je genieten van de prachtige natuur en van de vele typische Franse plaatsjes. Heeft u zin in een fietsvakantie waarin u kunt genieten van zowel de Franse cultuur als van de omgeving? Dan is het Loiredal in Frankrijk perfect geschikt.

Loire vallei - Ontdek de mooie bezienswaardigheden

De Loire vallei ligt aan een van de mooiste rivieren in Europa: de Loire. Het is dan ook een schitterend rivierenlandschap dat uitnodigt voor een heerlijke fietstocht. Onderweg fietst u langs diverse bezienswaardigheden die kenmerkend zijn voor het Franse landschap. In het gebied liggen veel kastelen en chateaus, waardoor een deel van de Loire vallei zelfs door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Fiets bijvoorbeeld naar Chambord, met 440 kamers en 365 torens één van de bekendste kastelen in de Loire streek, en Chenonceau, een ander bekend kasteel welke over het water van de rivier de Cher ligt. Uiteraard zijn ook de andere kastelen langs de Loire de moeite waard om te bezoeken.

Val de Loire - La Loire à Vélo

De bekendste fietsroute in het Loiredal is ongetwijfeld 'La Loire à Vélo'. Dit is een toeristische fietsroute van maar liefst 800 kilometer lang. Deze fietsroute verbindt Cuffy met Saint-Brevin-les-Pins. Het is de grootste fietsroute die dwars door Europa voert en per dag fietst u ongeveer 40 kilometer wat neerkomt op maximaal 4 uur fietsen per dag. Onderweg kunt u gezelschap krijgen van futen, blauwe reigers, visarenden en bevers. Gecombineerd met de karakteristieke dorpjes en kastelen langs de route geeft de fietstocht een bijzonder cultureel en relaxed gevoel.

Geniet en kom tot rust in het Loiredal

Bent u moe na een intensieve fietstocht door het Loiredal? Dan kunt u neerstrijken op één van de campings of hotels in het Loiredal, waar u kunt genieten van een lekker wijntje en Frans stokbroodje. Uiteraard stapt u de volgende dag weer heerlijk fris op de fiets om een nieuw stukje van het Loiredal te ontdekken. Deze Franse streek heeft namelijk genoeg te bieden voor een geweldige en ontspannende fietsvakantie!